19 juni 2008

Morgonstund har guld i mund

Sitter vid köksbordet med en kopp nybryggt kaffe och det är tyst i hela huset, resten av familjen sover.....
Jag har försökt att få ordning på min lilla söta katt, men som ni ser blev det en Pelle Svanslös! Hoppas jag hittar en lösning på problemet för jag vill att han ska sitta där, med svans!

Snart är det dags att komma tillbaka till verkligheten. I går började jag att röja i våran bastu, eller kalla det förråd, eller kanske hellre soptipp.... Men under all bråte finns faktiskt ett bastuaggregat. Vi har bott i huset i 22 år och det var länge sedan bastun användes till sitt ursprungliga ändamål, så ni kan ju tänka er... Nåja, kommunens soptipp får nog anställa extrapersonal för att ta hand om allt jag tänker lämna där och då är det ju någon som slipper vara arbetslös. Bra va!
Ovanpå alltihopa håller dottern på att renovera vårt gamla kontor och inreda det till sitt nya rum så det finns färgpytsar och tapetrullar och prylar överallt. jkhb-design.blogspot.com, där hittar ni hennes blogg.

Mitt i all denna röran fick jag till lite bilder på mina pågående projekt som bara ligger och väntar på att bli färdiga. Av förklarliga skäl har jag varken tid eller rum för detta precis just nu, men det kommer. Fast lite broderande smyger jag in här och var i programmet, annars får jag för mycket abstinens.


Detta täcket, lagom till en enkelsäng, har jag designat själv efter inspiration från en bild jag sett i en blogg en gång. När jag var så där halvvägs med toppen hittade jag den igen. Där heter det "Butterfly garden" och kommer från Leanne´s House. Mitt har inte fått något namn än.


Här är en av applikationerna som jag har hunnit sy fast. Hela täcket är fyllt med blommor och hjärtan. När alla är på plats hade jag tänkt handquilta alltihop. Ett jättejobb, men väldigt roligt och det blir ju så fint.


Ännu en applikation, dessa hjärtan finns i tre storlekar, detta är det minsta.


"Lilla snigel akta dig", detta tyget är så gulligt tycker jag, var tvungen att ha med en bild på det också.

I morgon ska jag visa bilder på mitt broderi-projekt. Jag håller på att rita bilder på bra saker i livet; personer, saker, företeelser, och broderar dem på små lappar. Färdiga ska de bli 10x10 cm och ramas in av olika tyger som matchar broderierna. Till det ska jag använda en "quilt-as-you-go"-teknik med blockhusrutor. Har inte börjat sy ihop några ännu, det kliar i fingrarna, men just nu har jag ingen plats att vara på. Men brodera går ju. Mer om detta i morgon.

Nu får jag nog sluta innan jag har skrivit en hel roman, ha det bra tills nästa gång.

Helena

2 kommentarer:

Josefin Brorhed sa...

Lådorna fanns i svart, rött och grönt också tror jag! :)

Anonym sa...

Vilka härliga färger på täcket :) Sött!